Sälj hela fakturan eller delbetalning

Att tänka på när man ska sälja fakturor
Som vi redan nämnt så ska man alltid jämföra mellan olika företag som köper in fakturor för att få så mycket pengar som möjligt när man vill sälja sina fakturor. Man ska också tänka över om man vill sälja fakturorna rakt av eller få en delbetalning, som vi nämnde tidigare kan man då få ett mindre belopp direkt och sen när kunden betalt fakturan så får man nästan hela vägen upp till 100 % av fakturabeloppet.
Men om man är osäker kan man alltid prata med de olika företagen om vad dem rekommenderar och vilka fördelar och eventuella nackdelar som finns med de olika affärsmodeller som de erbjuder.

Men om man helt enkelt inte känner sig bekväm med att sälja fakturor utan mer information så finns det gott om företagarforum på nätet där man kan hitta en mängd information och vad andra tycker och tänker om att sälja fakturor.

Men det är nästan omöjligt att säga vilket som är bäst då det beror på vem kunden är och om det är tillfälligt som kunden inte betalar eller om den aldrig betalar. Om det är för att öka kassaflödet i företaget så kan det vara bättre att sälja fakturan rakt av.