Risk för mindre ersättning i starten

Hur mycket kan jag sälja fakturor för?
Om du funderar på att sälja fakturor till ett företag som köper upp sådana så ska du alltid försöka få ut så mycket pengar som möjligt. Det finns en del olika affärsmodeller varav den första är att oavsett om företaget som köpt fakturan får betalt eller inte så får du mellan 70-90 % av fakturabeloppet. Men sen finns det företag som har en lite annorlunda affärsmodell där du från början kanske får 70 % men får nästan hela vägen upp till 100 % av fakturabeloppet om den blir betald och på det sättet får du faktiskt in pengar för att förbättra ditt kassaflöde men du får också i slutändan betydligt mer för dina fakturor.

Men nackdelen som finns med det här är att du från början får ett mindre belopp än om du sålt fakturan rakt av men då kan man se det som att man faktiskt fick en mindre del av en faktura man annars aldrig fått en krona av.

Men det gäller att vara säker på hur man vill göra, det kan nämligen vara bättre att sälja fakturan rakt av och på det sättet slippa tänka på eller oroa sig över den fakturan och på det sättet kan man också vara säker på att man får så mycket som möjligt för fakturan även om kunden väljer att inte betala.

För en kund kan också gå i konkurs även om allt ser bra ut och det kan räcka med att kassaflödet helt enkelt inte hänger med och så står företaget utan möjligheten att betala sina räkningar eller löner till anställda och det leder sällan till något bra. Så ibland kan det faktiskt vara bättre att ge sina kunder lite tid innan man försöka driva in en skuld och på det sättet ge dem en möjlighet att lösa sina ekonomiska problem utan att du skickar in en konkursansökan för det företaget.