Kunder som inte betalar i tid

Hur fungerar det med att sälja fakturor?
Det är på många sätt väldigt enkelt och absolut inget svårt om man bara vet hur själva principen fungerar. Det är nämligen ett sätt för företag att slippa ta en kreditrisk överhuvudtaget och man kan då koncentrera sig på att skaffa fler kunder och så tar företaget som köper fakturor hand om hela kreditrisken och även att se till så att fakturorna drivs in.

Men det behöver inte du bekymra dig om då du redan fått betalt för fakturan och på det sättet kan du redan från första dagen som fakturan ska skickas iväg ha pengarna på kontot och det är verkligen en fördel om man driver ett företag som behöver få in mer pengar till kontot. Det du som företagare gör är helt enkelt att kontakta ett företag som köper fakturor och du skickar en lista på de fakturor du vill sälja och du får tillbaka en offert med vad dem är villiga att betala för varje faktura.

Ofta ligger det på ungefär 80-90 % av fakturabeloppet men det beror på en del faktorer som om det är ett företag eller en privatperson som fakturan gäller. Om den personen eller det företaget har betalningsanmärkningar eller andra problem med sin ekonomi . Sen gör företaget helt enkelt en riskanalys för att se om de kommer ha en stor eller liten möjlighet att faktiskt kunna driva in pengarna.

Så om du har kunder som inte betalar i tid eller som vill ha väldigt långa kredittider så kan det absolut vara en fördel att sälja fakturor och på det sättet få in pengarna snabbt och enkelt. Ofta har man som företagare pengarna på sitt företagskonto samma dag eller senast dagen därpå men det beror helt och hållet på vilket företag man använder sig av och andra faktorer som vilken bank både du och företaget använder er av.